Hundvalpar.nu

Antidragsele

Hem > Antidragsele

Antidragsele – bäst i test

Det är inte helt ovanligt att hundar drar i kopplet. Detta förekommer oftast under hundens första år när den är som mest livlig och aktiv. För dig som hundägare kan det dock bli väldigt jobbigt att gå promenader, speciellt om hunden är av större och starkare ras. Med hjälp av en antidragsele (sele för hund) gör du promenaden mycket behagligare och tryggare för båda parter. Här listar vi fem bästa antidragselar. Om du vill ha ytterligare information, läs gärna mer om bästa antidragsele för hund hos Hundguiden. 

VGW Extension

Med VGW Extension får du ett mycket populärt och högkvalitativt antidragsele som gör promenaderna med en dragande hund mycket bekvämare. VGW Extension är en sele för hund som är utrustad med ett smidigt koppelfäste på bröstkorgen, för att på så sätt minska hundens kraft och möjlighet att dra. Den fina designen gör selen mycket enkel att sätta på och ta av och väger extra lite för bästa komfort. Undvik att fästa kopplet på hundens rygg för att minska risken för halsskador. 

Petsafe Easy Walk

Petsafe Easy Walk Antidragsele motverkar skonsamt mot att din hund drar på promenader. Selen är bekväm för hunden och den är lätt att sätta på och ta av. När hunden drar kommer antidragselen göra att hunden vänder sig mot dig och då kommer den att fokusera på dig istället för att dra framåt. När du köper Petsafe Easy Walk medföljer ett 1.8 m långt matchande koppel och en träningsguide. Finns i storlek mellan XS – XL.

Comfort Walk Pro

Comfort Walk Pro är en sele för hund som är specifikt framtagen för att förhindra att din hund drar i kopplet. Selen är utrustad med vadderade remmar för bästa komfort och har fyra justeringspunkter för optimal passform. På baksidan av Comfort Walk Pro finns dessutom ett handtag så att du snabbt och enkelt kan få tag på hunden om det behövs. Här finns även två olika fästpunkter, så att du själv kan välja om du vill fästa kopplet vid bröstkorgen eller på hundens rygg.

Metizo design

Metizo Design är ett ergonomiskt och bekvämt antidragsele som passar hundar i alla storlekar. Denna sele är tillverkad i ett slitstarkt och mjukt material som ger hunden fria andningsvägar såväl som en total rörelsefrihet, utan att skapa skav eller obehag. Designen är dessutom framtagen för att minska risken för felbelastning av ryggkotor såväl som nacke, vilket gör Metizo Design till ett mycket tryggt val. Här hittar du två stycken koppelfästen på olika punkter och justerbara band för att säkerställa en optimal passform. Banden är också utrustade med reflexer så att din hund syns bra i mörker. 

Ruffwear front range

Ruffwear front range är en antidragsele som består av starka men samtidigt mjuka remmar. Du kan välja storlek från XXS och upp till XL. Selen är ergonomiskt utformad med fokus på minskat tryck över hundens nacke och ryggkotor. Remmarna är breda och följsamma vilket är skönt för hunden då det inte skaver eller ger obehag. De är även justerbara så att du kan anpassa passformen. Selen har två koppelfästen där den ena sitter på ryggen och den andra framtill på bröstet. Om du vill tvätta antidragselen i maskin kan du ta en plastpåse så att inte metalldelarna skadar maskinen. 

Sele till hund som drar

Med en antidragsele är det mycket enklare för dig att gå promenader med din hund som drar i kopplet. Dessa selar är specifikt framtagna och designade för att minska den kraft som hunden använder sig av för att dra kopplet framåt. En antidragsele är vanligtvis utrustat med två fästpunkter, där koppelfästet på bröstet är att föredra. Varje gång hunden drar i kopplet kommer hunden vändas mot dig, vilket avbryter den dragkraft som hunden försöker åstadkomma. 

  • Selen minskar risken för skador på hundens hals och nacke
  • Ni får en mer behaglig och bekväm promenad
  • Selen omfördelar kraften som hunden använder sig av för att dra framåt