Hundvalpar.nu

Hundförsäkring

Hem > Hundförsäkring

Bästa hundförsäkringen

Det finns ingen lag som säger att du måste ha en hundförsäkring till din hundvalp, men med en hundförsäkring kan du känna dig trygg om olyckan skulle vara framme. Idag finns det många olika försäkringsbolag att välja mellan och många olika typer av försäkringar. Innehållet i en hundförsäkring kan naturligtvis variera mycket beroende på vilket försäkringsbolag du väljer att använda dig av, men i de flesta fall täcker försäkringen upp för skador, sjukdomar och veterinärvård. Att gå till veterinären är idag mycket kostsamt och utan en försäkring kan det vara svårt för dig att ge din hund den vård och omsorg som den behöver. En enkel undersökning med mindre åtgärder kan kosta flera tusenlappar och då går försäkringen in och hjälper dig med finansieringen.

Jämför hundförsäkring

Det finns mängder med olika hundförsäkringar att välja mellan och det är inte alltid lätt att veta vilken som är bäst. Här nedan listar vi tre stycken mycket populära, bra och heltäckande försäkringsbolag som du kan använda dig av och som hjälper dig när du behöver söka veterinärvård till din fyrbenta vän. Vi har bland annat tittat på både försäkringspremie såväl som innehåll och självrisk. Du kan läsa mer ingående om bästa hundförsäkringen om du vill ha ytterligare information.

ManyPets

ManyPets är ett relativt nytt försäkringsbolag som erbjuder trygga och innehållsrika försäkringar för hundar och katter. Fokus ligger på att ta fram djurförsäkringar som ger ett omfattande skydd till mycket bra priser och där du som kund har möjlighet att välja mellan olika försäkringspremier såväl som försäkringsbelopp. Här kan du teckna försäkring redan från 4 veckors ålder!

  • Möjlighet att teckna försäkring från 4 veckors ålder
  • Erbjuder försäkringar till alla typer av hundraser
  • 0 dagars karenstid om du haft din hund försäkrad tidigare

Lassie

Med Lassie får du en mycket flexibel och bra hundförsäkring som har samma innehåll oavsett vad det är för hundras du har. Bolaget är relativt nytt på marknaden och har snabbt etablerat sig som en stor konkurrens till de stora försäkringsbolagen i landet. Här kan du välja mellan hundförsäkringar i tre olika nivåer och få tillgång till en app där du kan samla poäng. 

  • Möjlighet att samla poäng i en app
  • Försäkringsbelopp på upp till 150 000 kronor om året
  • Lojalitetsprogram med 25 % rabatt på försäkringspremien

Moderna

Moderna hundförsäkring är ett bra val för dig som vill använda ett av nordens största bolag och som vill ha en försäkring med ett täckande skydd och ett pressat pris. Hundförsäkringen innehåller bland annat en veterinärvårdsförsäkring, där tre stycken kostnadsfria besök hos FirstVet ingår årligen.

  • Tre stycken kostnadsfria veterinärbesök varje år
  • Samma försäkringsbelopp oavsett hundens ålder
  • Ingen karenstid för olycksfall

Dolda fel försäkring hund

En Dolda fel-försäkring är ett försäkringsskydd som lämpar sig bäst för dig som hunduppfödare. Det här är en specialförsäkring som kommer in och hjälper dig om det skulle vara så att det upptäcks några fel på en valp som överlåtits till en ny ägare. Dolda fel kan t.ex. handla om en defekt eller en sjukdom som har utvecklats före besiktningen, men som hunden inte visat några symptom på eller som inte varit känd för hundägare och veterinär. Några vanliga fel kan vara missbildningar, diafragmabråk eller vattenskalle. Det är du som uppfödare som kommer att ha ansvar för eventuella dolda fel som märks under de tre kommande åren från hundvalpens leveransdag till den nya ägaren.

Vad kostar en hundförsäkring?

Det finns flera saker som påverkar priset för din hundförsäkring. Några exempel på sådana saker är bland annat hundens ras, ålder och kön. Valet av försäkringsbolag har också en stor betydelse, såväl som valet av försäkringsbelopp. Idag kostar en hundförsäkring mellan 150 – 900 kronor i månaden beroende på vilken standard du vill ha. 

En försäkring på basnivå kan du få för ca 150-200 kronor i månaden, medan en mellan hundförsäkring oftast ligger någonstans mellan 250-400 kronor. De större hundförsäkringarna, även kallade premiumförsäkringar, ligger vanligtvis kring 650 kronor och uppåt. Återigen är det viktigt att komma ihåg att hundrasen såväl som försäkringsbolaget och självrisken har en stor betydelse för ditt månadsbelopp. En högre självrisk ger en lägre månadspremie och vice versa.