Hundvalpar.nu

Bästa valpfoder

Hem > Valpfoder

Valpfoder bäst i test

För att din valp ska må bra och få i sig alla näringsämnen som behövs är det viktigt att du väljer ett bra och högkvalitativt valpfoder. Valpfoder är specifikt framtagna för växande hundar och är berikat med alla vitaminer och mineraler som hunden behöver. I vårt valpfoder bäst i test listar vi fem av de bästa valpfoder som finns idag och som kommer göra din hund starkare, friskare och mer välmående. Vill du ha en mer omfattande guide? Läs Hundguidens kompletta guide för all hundmat.

Pro Plan Medium Puppy Sensitive Skin

Medium Puppy Sensitive Skin är ett torrfoder utvecklat för valpar som har känslig hud. Om du har en valp som är medelstor kan det här fodret passa bra. Fodret innehåller lax och det har valts ut baserat på proteinkällor med syfte att minska valpens hudbesvär relaterat till foderkänslighet. Förutom att fodret gynnar huden bidrar det också till en aktiv livsstil och friska leder.

Bozita Robur Mother & Puppy

Fodret Bozita Robur Mother & Puppy består av ett naturligt och optimerad recept fritt från vete. Det passar bra till valpar, unga hundar samt dräktiga och digivande tikar. Fodret har små bitar vilket underlättar övergången från mjölk till foder. Bozita Robur Mother & Puppy innehåller 30 % näringsrikt protein från smakfulla ägg och svensk kyckling med bra smältbarhet. Råvarorna och hur fodret är utformat ger din hund optimala förutsättningar för att utvecklas. 

Hundfoder Granngården Valp

Hundfoder Valp från Granngården är ett mycket högkvalitativt och svenskproducerat hundfoder som innehåller både kostfibrer, Omega-6 och Omega-3. Hundfodret är framtaget för växande hundar och bidrar till en god och välfungerande tarmflora. För att vara extra fint och näringsrikt är valpfodret fritt från både färgämnen såväl som konserveringsmedel och konstgjorda smaker, samtidigt som det är berikat med både Betfiber, Cikoriainulin (FOS), fett av gris och fiskmjöl, samt mineralämnen och protein från kyckling. Fodret är dessutom fullt av vitaminer som t.ex. kalcium, koppar, mangan, vitamin A och vitamin C.

Royal Canin Medium Junior

Royal Canin Medium Junior är ett bra alternativ för dig som vill ha ett valpfoder som är så näringsrikt som möjligt. Det här fodret lämpar sig bäst för lite större valpar som är i behov av extra näringsrik kost för att kunna växa sig riktigt starka och hälsosamma. Royal Canin Medium Junior innehåller bland annat animaliska fetter, betmassa, fiskolja och majs, men också mineraler, protein från nöt och fläsk, samt ris. Hundfodret är också komplett med en rad antioxidanter såväl som jord, järn, koppar, mangan, Vitamin A, selen och zink.

Hundfoder Halla Valp

Halla Valp är ett svensktillverkat hundfoder som är specifikt framtaget för växande valpar och unghundar. Det här fodret är mycket nyttigt och innehåller bland annat Omega-6 och Omega-3, fläskkött, kycklingkött, majs och mineraler. Några av fodrets fina egenskaper är att det är helt fritt från vete och fritt från tillsatta färgämnen såväl som konstgjorda smaker. Tack vare det stora näringsinnehållet ser fodret även till att täcka upp för hela valpens dagliga behov av vitaminer och mineraler. Halla Valp innehåller även vetegroddar såväl som äggula. 

Hur länge ska valpen äta valpfoder?

Det finns ingen exakt tid för när du ska sluta med valpfoder och övergå till vuxenfoder för hundar. Här brukar det rekommenderas att du utgår från den hundras som du själv har. Oftast är det bäst att byta från valpfoder till vuxenfoder när din hund har uppnått sin vuxenvikt och när det sker kan naturligtvis variera väldigt kraftigt. För små till medelstora hundar brukar vuxenvikten ha uppnåtts när hunden är ca 8-12 månader, men detta kan variera mycket från hund till hund.

Valpfoder för känslig mage

Det är inte ovanligt att många hundar har problem med känslig mage. Det gäller inte bara vuxna eller äldre hundar, utan är minst lika förekommande hos valpar och unghundar. Har du en hund med känslig mage är det viktigt att du väljer ett foder som passar därefter. 

Ett foder för hundar med känslig mage är framtaget för att vara extra snällt och skonsamt. Några exempel på bra varumärken är bland annat Hill´s i/d eller Eukanuba Intestinal. Dessa hundfoder finns för både vuxna såväl som unga hundar och innehåller ingredienser som ger en mer balanserad mage och en friskare hund.